01.09.2020 748

Giresun ilimizin şirin ilçesi Piraziz'in en eski okullarından biri olan Piraziz Çok Programlı Lisesi, 1979 yılında Piraziz Merkez Orta Okulu olarak hizmete girmiş ve aynı yıl liseye dönüştürülerek adını Piraziz Lisesi olarak değiştirmiştir. Zor Şartlarda eğitim-öğretime başlayan okulumuz 1981 yılında bugünkü modern binasına taşınmıştır.

1995-1996 Öğretim yılında bünyesinde Ticaret Meslek Lisesi açılan okulumuz adını da değiştirerek Piraziz Çok Programlı Lisesi olmuştur. 1996-1997 Öğretim yılında Kız Meslek Lisesi okulumuz bünyesine dahil edilmiştir. 2000-2001 öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bölümü okulumuzda açılmıştır. Yabancı Dil Ağırlıklı Liselerin Anadolu Liselerine dönüştürülmesiyle Piraziz ilçemiz için Anadolu Lisesi açılmasına da okulumuz vesile olmuştur. 2004-2005 Öğretim Yılında Piraziz Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Vakfına ait erkek öğrenci pansiyonu okulumuza devredilmiş ve 100 Öğrenci kapasiteli pansiyon okulumuz öğrencilerinin hizmetine tahsis edilmiştir. Şuanda kız öğrenci pansiyonu olarak kullanılmakta olan binamızın öğrenci kapasitesi 100'dür. 2020-2021 eğitim öğretim yılında Bakanlığımızın almış olduğu kararla ilçemizde yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle birleşerek Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1 adıyla tek bir okul olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır. Bu kapsamda okulumuzda yer alan Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Muhasebe ve Finansman alanlarının yanı sıra Ebe Yardımcılığı, Hemşire Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarına da öğrenci kabul ederek eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.