PMTAL, Artık e-Twinning Okulu

PMTAL, Artık e-Twinning Okulu

Okulumuz Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda 2020-2022 eğitim öğretim yılları arasında   yürüttüğü başarılı çalışmalarla 2023 -2024 "e-Twinning Okulu" olmaya hak kazanmıştır.

Okulumuzun bu başarıyı kazanmasında emeği olan öğretmenlerimiz Elif Yumbul Kaplan, Esra Durmuş ve Nuray Oruç'a emekleri için teşekkür ederiz.

17.05.2023 186

e-Twinning Okulu Etiketi nedir?

eTwinning Okulları, e-Twinning değerlerini okul yönetiminin desteğiyle okul politikalarına, uygulamalarına ve mesleki gelişim süreçlerine dahil ederler.

e-Twinning Okul Etiketi verilen okullar, tüm okulun e-Twinning'ten nasıl yararlanabileceğini gösteren harika örneklerdir. eTwinning değerlerinin ve pedagojisinin uygulanmasında, tanıtılmasında aktif rol oynarlar. Yerel toplulukları için birer referans noktasıdırlar ve diğer okullar için model teşkil ederler.

Faydaları nelerdir?

e-Twinning Okulları:

Avrupa düzeyinde, eTwinning için rol modeller olarak tanınırlar ve faaliyetin gelecekteki gelişimi için ilham kaynağı olacak öncü okullardan oluşan bir ağ oluştururlar.

Avrupa düzeyinde yüksek seviyede görünürlük elde ederler ve e-Twinning Okulu Etiketlerini tanıtım ve bilgilendirme materyallerinde sergilemeleri yönünde teşvik edilirler.

Özel mesleki gelişim programlarına katılmaları yönünde desteklenirler.

İyi uygulamaları paylaşmak, işbirliği yapmak ve seçkin çevrimiçi etkinliklere katılmak için özel bir eTwinning Grubunun parçası olurlar.

Aşağıda belirtilen alanlarda öncü olarak tanınırlar:

  • Dijital uygulamalar
  • e-Güvenlik uygulamaları
  • Pedagojiye yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar
  • Personelin sürekli mesleki gelişiminin desteklenmesi
  • Personelle ve öğrencilerle işbirlikçi öğrenme uygulamalarının desteklenmesi

 

17-05-202317-05-2023